Karlskronahelg

Sitter på Hästö och dricker te vid datorn. Snart ska jag ta mig in till den så kallade "staun" för att försöka byta ett par skor samt gå till tandläkaren. Måste säga att jag ändå är lite nervös inför tandläkarbesöket.. man tycker väl att man är duktig och borstar som vanligt liksom, men saker och ting kan ju för'ndras i kroppen i övriga fall, så varför inte även i detta? I alla fall så har jag varit på besök här i Karlskorna sedan i lördags och det har avrit superskönt! En äkta paus där jag har glömt alla måsten som komemr kasta sig över mig så fort jag åker hem nu ikväll. Fick även med mig Fredrik som stannade två nätter, det är inte illa! Dock så kallade hans måsten på honom lite hårdare än mina, så han fick snällt åka hem igår istället. Jag däremot känner ingen brådska idag. Idag har jag "semester" (egentagen..) och tänker unna mig denna dagen! Jag ska starta nu genom att sno något snyggt ur min systers garderob, piffa till mig och ta bussen till stan! So long!

En gammal bild som påminner mig om Karlskrona (och hur blek jag är!?)

Pollenris

Vi har påskris stendes i skyltfönstret i salongen vilket har visat sig vara superdumt. Den som satte dit det har nämligen ställt det i vatten, vilket nu har resulterat i att det har börjat blomma ut små blad och sånadär björk-korvar (vad de nu egentligen heter) med frön på det. Det är ju jättedumt med tanke på att jag ständigt har pollenallergi även inomhus av det j**la riset.. Ögonen rinner och kliar och näsan gör typ..ont? Man ska inte klaga, för det kunde varit värre. Tänk til exempel att vara både gluten och laktosintolerant! Jag hade ju dött.
Tur att påsken snart är här med lite ledighet och att den sen är slut så riset kastas ut.


Utdrag från text på Wikipedia om påskris:
" Påskris är kvistar, vanligen från björk, som ofta tas in i hemmen och pyntas till påsk, ungefär som en påskens motsvarighet till julgran. Påskriset kopplas till Jesu intåg i Jerusalem, och de palmblad som ströddes framför honom på marken {...} Utöver den religiösa grunden är ett syfte med påskriset är att det ska sättas i vatten så att bladen slår ut och man får gröna blad inomhus under en årstid när gröna blad är ovanligt i naturen. Påskris i offentliga lokaler brukar dock stå utan vatten eftersom lövsprickningen kan orsaka besvär för allergiker. "

Där ser ni! Det borde inte stå i vatten här!!



Trött

Blev inget slingat hår på mig idag. Däremot fick jag istället slinga en kund som blev superfin och nöjd. Det var första gången hon färgade håret och hon var lite nervös när hon kom, men hon blev snabbt lugn efter att vi hade pratat igenom och jag steg för stg förklarade vad vi skulle göra och hur. Vi lade tunna och ganska täta folieslingor i hela håret med blekning som resulterade i att hennes röda fina hår helt enkelt blev ljusare som hon ville, utan att det syntes att det var slingor. Superfint verkligen! Ungefär så som jag tänkte göra med mitt hår ju!
Får se när det finns tid till att fixa det bara. Jag har inte direkt någon brådska egentligen, mer än att jag vill få det gjort innan jag slutar. Sen vill jag ju helst inte gå runt med denna utväxten så länge till.

Nu är jag bara trött. Måst dock färdigställa skoluppgifter och skicka in innan jag kan sussa.
Åter till arbetet!

Hår

Sitter på jobbet och är hungrig.. Nackdelen med det hela är att jag inte har någon matlåda med mig.
Fördelen är dock att jag har nära hem. Men det hjäpler inte så mycket, för jag kan inte gå här ifrån. Eller kan kan jag väl, men det känns dumt.. Jag funderar på att kanske slinga håret istället. Har köpt en 9.13 som jag ska ha som slingor i det ljusa för att slippa få tusen liter utväxt hela tiden. Det är iofs bara jag som ser utväxten verkar de som, men ändå.
Igår var det till och med en som sa "vadå? Är inte det din egna hårfärg?" när jag berättade om en sjuk blekning jag använde en gång som gjorde ont så in i helsike att ha i huvet. Då tänkte jag; finns det ens folk som har denna hårfärgen? Kanske, kanske inte, men det måste ändå vara ovanligt.
I alla fall så är det en 10.21 jag har i huvet, som är lagd på helblekt hår. Det är fint, men nu är jag dock trött på det. Därför ska jag göra det lite mer likt mitt egna och hoppas på framförallt på att de ska se lite fylligare ut. Om det nu går... Jäkla feshår jag har. Jag funderar dock på hur jag ska göra med utväxten. Alltså om jag ska färga den innan jag lägger på slingorna så att slingorna läggs på samma grund eller om jag ska skita i det och lägga slingorna bara direkt. Jag tror det blir den sistnämnda. Mitt hår är ändå väldigt ljust i sig själv faktiskt..
Åh, ska nog se om inte M kan hjälpa mig med detta nu!
Får väl ta en före/efter-bild och lägga upp sen :) om det nu blir nåt idag vill säga.

Tips!

Idag tipsar jag om en bok (tro det eller ej!) som min föredetta lärare har skrivit! Den handlar om Trönströmska gymnasiet, medieprogrammet och all skit som händer på skolan under författarens tid där som lärare.
Kan säga att för mig som har gått där och varit med i handlingen så att säga var det riktigt kul att läsa boken. Man kände igen sig titt som tätt och flera av de ficktivt namngivna personerna kan jag sätta det riktiga namnet på.
Vad jag dock inte visste var att så pass många mådde dåligt under skoltiden.. Det var tråkigt att få veta, samtidigt som jag fick lite dåligt samvete över att jag inte visste. Ni spelade bra gott folk, you did!
Det rligaste var när han i slutet av boken skriver ut några av de sms han fått under vår årskulls gymnasietid.
Shit vad dålig man var! "Hej, min buss är seeeg, så jag blir lite sen bara så du vet". Egentligen skulle det väl stå.
"Orkade inte gå upp när klockan ringde idag, så jag sov en extra halvtimme och fick sen stressa röven av mig för att hinna med denn bussen som ändå kommer göra att jag blir minst 40min sen till lektionen.."

Skönt att gymnasiet är över.. Nu undrar man ju bara lite vad folk gör nu för tiden istället?
Vissa har jag koll på, andra vet jag absolut inte ens om de lever längre.. Lever ni och älser detta kan ni väl hälsa och berätta vad ni gör? :)


Det jag ville komma till egentligen var väl att ni som var inblandade i klassen -08 eller innan och efter borde läsa Bosses bok och se vad han egentligen tyckte om oss och flumskolan..

Måste bara

Måste bara dela med mig av denna underbara lilla reklamsnutt som resebolaget sembo just nu har ute!
Musiken gör mig alldeles varm och sprallig och full av sommarkänslor.
Nån som vet vem som har gjort den?

http://www.youtube.com/watch?v=PkSajqJJFoM



Ljuslyktor

Hittade en virkbeskrivning på hur man gör såå söta små "fodral" till Ikeas ljuslykta tindra som annars är ganska så tråkig. Jag menar, man kan ju ha många färger och alternera utefter årstid och humör! Helt perfekt!
Jag är inte så bra på att virka, så jag får väl börja öva lite innan jag ger mig på dem, men så småningom ska jag allt försöka! Mönster hittar ni här på ia nyckelpigas blogg!

Visst är de bedårande?!

Myshelg

I helgen har syster yster och Carl varit här och hälsat på. De kom sent i fredags kväll och vi inledde redan då helgens spelande med att spela geni. Carl vann, såklart och jag kom sist.... Fick BARA dåliga dumma sportfrågor som jag inte behövde ha för att få ihop min ruta ens. Typikskt.
På lördagen sen skulle både jag och Fredrik jobba så Nethe och Carl fick åka till Malmö på en shoppningrunda medans vi var på jobbet. När de sedan kom hem somnade de i soffan. De hade nog behövt sova lite längre den morgonen tror jag.
Kvällen spenderades sedan med kortspel av diverse sorter. Psycho, dam med korten nere och vändtia med blandade resultat kan jag ju säga :P

Idag sov vi lääänge och åt långfrukost. Sedan tittade vi lite på en dokumentär om Robyn på tvåan innan vi gick och fikade på Café D'Italia. Carl och jag tog kladdkaka som var superkladdig och god :)
Spelandet fortsatte sedan med "Med andra ord" som Fredrik och jag vann bäst av tre i!
Och nu har de åkt hem igen :(

Denna veckan som kommer är det kort vecka. Påskledigt mellan fredag och måndag! Såååå skönt att vara lite ledig under en längre period. I vanliga fall är ju bara söndagen helledig här. Får se vad jag hittar på för skoj på fredag.
På kvällen ska i alla fall jag och Fredrik på spex.

Det är spexklassikern Djinigs Khan som vi ska se och det ska bli superkul! Längesen vi var på spex nu.
Vi ska äta lite god middag och sedan gå på spexet och ha skoj. Sedan har jag inte riktigt bestämt mig än, men jag är lite sugen på att åka till Karlskrona en sväng igen i helgen och fira påsk med familjen. Fredrik var inte så sugen på att åka med dock, så jag får se. Han har verkligen massor att göra med skolan just nu och är precis i sluttampen med uppsats och grejer som inte är klart än men ska lämnas in alldeles för snart enligt honom.

Jag har bestämt mig för att jag borde fota lite mer också. Jag har inte tagit en enda bild sedan i somras och det finns inget förevigat som jag och Fredrik har gjort sedan dess.
Fredag kanske kan bli inledningen på detta, såvida jag inte hittar nåt mer kul som jag kan fota innan det!

Fix

Såhär sent borde man sova tycker man ju.. men nu fixar jag med bokningsblockssidor och allt möjligt annat som jag inte ska göra just nu egentligen, men ändå måste.
Var faktiskt ute och sprang innan idag. Det gick sådär.. tar nog typ.. tre år minst innan jag är back in buisyness - tyvärr!
För dåligt alltså.. Helt deprimerad blir man.

Inser att jag återigen har åsidosatt skolarbetet ännu en kväll. Så nu är det verkligen så att imorgon SKA jag göra de två uppgifterna. PUNKT!
Jag ska även tvätta och dammsuga. Gör jag inte det så ska jag få ett straff av något slag.. typ att jag måste gå upp kl. 06.00 i en vecka eler nåt..

Så.. nu ska jag klippa och skriva lite på mina bokningssidor och sen ska jag bannemig sova!
Trött som en gnu - yes I am.

Grått igen

Blött och grått idag igen..
Har precis klippt Allie som hade en innestående från tidigare behandling när vi bara hann färga, men hon betalade för klipp också. Så det löste vi idag. Jag fick bråttas lite dock. Tovor så det hette duga, men vi tämjde det till sist!
Hon sa att hon trodde att jag skulle få träningsvärk i armarna imorgon efter matchen mot hennes hår.
Bra tänkte jag då, för jag behöver träna!
Jag behöver egentligen också både färga och klippa mitt hår, men orkar helt enkelt inte bry mig just nu.
Det skulle väl vara färgen då och kanske luggen som jag skulle försöka orka försöka fixa till.
Får väl se om någon har tid och ork att fixa det på mig här..
Annars får jag ta en tripp till Emma om hon har tid någon dag.

Ikväll funderar jag på att sprinag en runda, men jag brukar alltid tappa motivationen tills jag är hemma.
Så finns det också en del annat som måste göras hemma. Dammsugning till exempel... Funny!

Fredrik är i alla fall duktig och tvättar nu under dagen, så det slipper jag, vilket jag är evigt tacksam för.

I övrigt är det en hysteriskt tråkig dag här i salongen idag.
Mycket tid till annat dock.
Nu till exempel ska jag sätta mig lite med skolarbetet som jag pratade om igår, som jag aldrig gjorde..

Förresten..

.. så tycker jag att ni ska kolla in min söta kompis Eelin som också bloggar.
Hon ska ha barn i augusti, så mycket handlar om lilla Nia som hon ska heta.
Men det handlar också om hennes glana illrar och hennes galna man och deras galna liv ;)

Värt ett besök och flera återseenden!

http://www.bloglovin.com/m/2338647/204680391/fb

Här är jag och Eelin i skolan (under gymnasiet), spexiga som vanligt!

Regnrusk och tisdagstyst

Idag är det tyst och ensligt på stan, vilket innebär att ingen kommer hit.
Det regnar och är äckligt fuktigt och grått ute.
Jag är inte det insta sugen att sitta här just nu egentligen, men det är inte mycket att göra.
Jag har en bokad kund kl. 16.00, det är ju i alla fall ett litet ljus i mörkret.
Har i och för sig haft en nu innan också, som jag har klippt förut också.
Det är kul när de kommer tillbaka och vil klippa sig hos mig igen! Måste ju betyda att de är nöjda liksom?

När man inte har nåt att göra blir det mycket datortid. Jag borde skriva lite på uppgifterna jag har på kurserna, men jag orkar liksom inte. Ska göra det ikväll när jag har kommit hem och fixidonat lite.

Nu är det lågsäsong för skridskoförsäljningen. Dock har vi sålt ett par och ska säja ett annat par dyra skridskor som gör att det ändå komemr vara helt ok denna månaden. Ekonomin för salongsarbetet är ju sådär..

Jag blir inte kvar efter maj och kommer då med stor sannorlikhet jobba på Panduro i sommar. Säkra pengar, även om ingen kommer.. Dock lite tråkigt att inte jobba som frisör, för det är ju sjukt kul!
Men man kan inte stå och vantrivas på ett ställe och hela tiden känna att det inte går ihop. Man blir ju mentalt störd..

Jags er dock fram emot sommaren väldigt mycket. Första rycket blir sista april. Jag hoppas innerligt att vädret blir fint så vi kan sitta i parken och mysa!

"Hurra, det är fredag!"

Fredagar är alltid sköna. Det är svårt att förklara varför egentligen, men man känner på något sätt att man kan slappna av lite och släppa jobb och annat. Idag ska jag dock städa hela huset, tvätta och förbereda inför imorgon. Jag har planerat hela veckan inför en pangkväll jag ska ge Fredrik och imorgon är det äntligen dags.
Jag har planerat allting, från meny till servett. Det enda som inte går att planera är tiden eftersom jag inte vet när han kommer hem från Tyskland än. Jag kommer dock få gå och handla allt idag. Och kanske till och med förbereda lite.
Det är SÅÅ svårt att inte berätta alltihop!
Jag är egentligen mest nervös inför inhandlandet av saker, men också lite över det jag ska göra imorgon.

Jag funderar på om jag ska påbörja handlandet redan nu faktiskt...
Det gör jag nog. Innan det är lunch och grejer om ska ätas och L ska iväg från salongen.

Jag lär nog skvallra lite om hur det tar sig under tiden..

ia

RSS 2.0