One week

En vecka gjord på salongen.
Saker och ting rullar på, men det är rätt så segt stundom..
Därför har jag bestämt mig för att se om det finns någonting som jag akn hoppa på och plugga.
Har hittat en kurs i släktforskning och en i svenska som verkar rätt chill. Båda är på 7,5hp, så jag behöver båda för att kunna få CSN.. Därför håller jag alla tummar och tår för att det ska gå!!

Idag köpte jag en tidning för att få lite inspiration. Jag känner att jag har tappat mycket av den varan sen skolan, då man var mitt uppe i sin kreativitet. Jag har bara hunnit snabbläddra än så länge, men den komer nog vara till hjälp. Sen kan jag ha den i salongen för kundernas skull sen också :)


Jag är nöjd ändå med hur skönt det har varit i veckan. Trodde att jag skulle vara mycket mer nervös och ha svårt för att få igång "kallpratet" som man var så van vid innan, men det har inte varit några problem alls! Jag saknar dock att göra slingor (tro det eller ej!) och så hade jag velat ha lite mer kunder inbokade om dagarna. Men sånt kommer väl!
(Boka tid hos ia på: 0735-085938, eller kom in på drop-in! Just nu 10% på alla behandlingar hos mig!)

Imorgon ska jag och Fredrik promenera ut till Nova och gå en sväng där. Ska bli nice både att ut och promenera och att göra nåt som innebär att inte vara i huset tillsammans. Sedan att vi behöver städa och sådär är ju en annan femma.. Men det ska vi nog hinna med det också!

Nu är klockan alldeles för mycket. Jag fastnade här eftersom jag började söka efter tips på hur man kan fixa kundkartotek enkelt och gratis. Det är bra att ha nämligen. I annat fall får jag köpa mig en liten mapp och ha sånt i till en början. Kanske kan hitt nåt på Nova.. Sovdags nu i varje fall! Mannen här bredvid har redan somnat sött och är jättevarm och gosig. Därför tänkter jag gosa in mig bredvid honom nu och sova jag också!
God natt!

ia

Åh, just det!

Jag har ju färgat håret idag hos Emma. Vi la en blekning i utväxten som blev jättejämn och fin.
Sen spaceade vi till det och flippade ur och la lila i luggen. Det är fräckt, men jag lär tröttna på det ganska så fort.
Det smidiga är ju då att jag har blekt hår så jag kan bleka bort det igen!

Fotar kanske imorgon om jag hinner :)

ia

Ge mig en kyss innan du går...

Håkan Hellström forever i mitt hjärta!
Det finns ränder som aldrig går ur sägs det. jag tror att i mitt fall finns Håkan som en rand från högstadie/gymnasietiden och kommer aldrig försvinna ur mig.
Jag kan erkänna att jag inte har hängt med så mycket i svängarna nu på de senaste två skivorna, men jag gjorde ett test och spelade lite av de gamla skivorna. Texterna sitter. De sitter minst lika bra som alla disneylåtar som jag råkar ha memorerat alla svenska texter till.. Fråga mig inte varför jag kan dem, har nog sett filmerna för många gånger.
Jag tycker dock inte att det är något dåligt. Brukar väl dock dra till sig rätt konstiga blickar när man sitte roch kan alla ord i Belle från skönheten och odjuret eller dansar och sjunger till snart är det jag som är kung från lejonkungen..

På tal om det så borde alla komma på Karlskrona ASK's vårshow den 10:e april!
Det är Skönheten och odjuret som tema och min söta syster ska spela Belle! :)

Jag sknar familjen mer än jag gjort på väldigt länge efter att jag åkte tillbaka hem hit därifrån.. Inte för att jag skulle vilja flytta hem igen, men det är liksom något tryggt som finns där hos dem och den lilla staden som känns bra. Samtidigt som jag inte skulle vilja bo där forever.. Det är mycket sällskapet och framförallt min syster jag saknar. Vi har alltid så kul ihop och är lika galna båda två. Trots åldersskillnaden har vi alltid tänkt likadatnt och gör det nu också. Vi kan utan att ha sagt någonting innan säga samma sak rakt ut från ingenstans och reagerar likadant på saker och ting. Samma humor och samma sjuka idéer. I love you sis!!
I varje fall är jag ännu en dag upp för sent.
Det är dock motigt att gå och lägga sig i den stora ensamma sängen.
Kom hem nu Fredrik!

Imorgon ska jag till Helsingborg och köpa frisörgrejer inför måndag. Jag ska även gå och ta bort stygnen från kinden. Ska bli skönt att kunna duscha normalt igen!!

Usch.. det var en reklam där en visslade nyss.. lät precis som när Fredrik brukar vissla  när han går i trappan..

Sovångest.. ja! :(

ia

Back to reality

Tillbaka i Lund och ensamhetens hus som jag just nu lever i.
Det ekar tomt här och känns lite kusligt om man jämför med mammas och pappas varma mysiga gosehus som jag för bara ett par timmar sedan befann mig i
Då had ejag legat i bäddsoffan nu och tittat på 2 och ½ män istället för att sitta här och fundera..

Imorgon ska jag till Malmö och få håret fixat hos Emma på Salong Cornetten!
Efter det ska jag till Lunds Nation och fixa håret på folket på GH4. Tydligen fanns det stora behov där borta.
Tänkte ge dem en sista "hemmaklippning", men sen måste de boka tid hos mig på salongen!!

Idag var jag med på annons i lokaltidningen. Artikeln blev fin tycker jag, helt OK!
Jag blir lite arg dock när jag ser en helsideannons två sidor innan där SKULT söker nya frisörer (betoning på pluralet där). Jag fattar verkligen inte hur man kan dissa sina utbildade elever på det sättet och inte ens kolla om det är någon som är i behov eller liknande. Nu är jag ju dock fast ett tag, but still.. Man vill ju gärna bli erbjuden i varje fall..

Fyndade gardintyg på AJ's idag. Ska sy dem i helgen och hänga upp i sovrummet. Våriga och fina är de!
Vi har inte hunnit packa ner julen ännu, så det är mitt stora projekt nu innan Fredrik o co kommer hem på lördag.
Tänkte att allt utom granen skulle vara borta då och utbytt mot vårig känsla!

Saknar mami och papi och Gnethus!
Det var mysigt att komma hem ett tag till er och ha det skönt.
Hoppas inte det dröjer alltför länge innan vi ses igen.
Tråkigt att det inte kan bli några längre besök fr.o.m. nu...
Puss på er familjen!!!

Wella well.. Nu måste jag sova.

ia

Den ofrivillige golfaren

Visst att det är skönt att vara hos mamma och pappa lite och ta det lugnt...

















































.... men är det konstigt att jag längtar efter denna killen så mycket att jag håller på att spricka?!



Jobbigt att han inte är där när jag kommer tillbaka till Lund. För han är i La Spania och spelar gulf...
Egentid - ... yes?

ia

PS. I miss you

Åkte till Karlskrona igår för att jobba lite som koreograf i ishallen. Blev att gå upp klockan fem på morgonen och ta det första tåget eftersom jag hade missat att kolla när sista tåget gick kvällen innan. Självklart gick det en timme tidigare än jag hade tänkt åka.. Resan gick bra i varje fall och tåget var i tid, så klaga behöver jag ju inte åtminstone!

Jobbet på isen gick också väldigt bra. Blir ju den sista helgen på väldigt länge som jag kan komma upp och göra sånt här. Nu kommer jag ju börja jobba och måste jobba varje helg, så det blir svårare..
Först hade jag tre småtjejer som precis hade fått nya program. Mycket koncentration och tungan rätt i mun var det, men de klarade det bra. Var inte så mycket att pilla med där än egentligen, mer än någon liten arm här och var.
Efter det hade jag en timme med I som hade nytt kortprogram. Jag blev verkligen överraskad över hur mycket mer vuxet och moget hon åker! För bara ett halvår sedan var hon fortfarande liten och sprättig, men nu var det en ung dam som hade koll på både armar och ben (i alla fall för det mesta). Vi jobbade på att förbättra fart och befintliga rörelser och la till lite nya armar på sina ställen. Siat av allt hjälpte jag L genom att ha ett teknikpass och fokusera på hennes axel som har gått lite knaggligt den senaste tiden. Vi tog det lugnt, steg för steg. Mycket prat och reflektioner och peppning. Blev inte helt hundra, men det kändes i varje fall som att hon mådde lite bättre över hela situationen när vi gick av vilket kändes bra. Hon är ju fortfarande liten, så jag är inte ett dugg orolig. Hon har bara kommit in i en period där hon tänker lite för mycket och överanalyserar och blir rädd that's all!

Somnade i soffan när jag kom hem, helt slut efter tågfärd och skridskotänk.
vaknade när det blev dags för middag. Kroppkakor!! I love you mom!

Fredrik åkte till Spanien med familjen igår också. Golfresa för att fira K som fyller 50år imorgon!
Det är inte klokt hur kort tid det tar innan man saknar någon. Redan på tåget till Karlskrona hade jag ångest.
Egentligen redan kvällen innan. Skönt ändå att vara här nu och slippa sitta ensam hemma och deppa över att jag är just ensam. Tänkte åka hem på onsdag, så det blir tre ensamma nätter innan han kommer hem igen.
Kan tänka mig att jag kommer känna mig quite alone i sängen i det stora huset..
Men jag vet att han saknar mig lika mycket tillbaka och önskar att han fick sova bredvid mig också, så jag överlever nog om jag måste! ;)

Nu i veckan tänkte jag att jag ska hinna med en runda på stan, en ishallsdag till med koreografi och kanske kanske en runda ut till Slottsbacken. Jag ska åtminstone ta ner kartongen från hyllan i garaget och se om sakerna där i har överlevt snön.. När jag har kommit till Lund igen ska jag få håret fixat och då samtidigt träffa Emma, åka till Hbg och köpa frisörgrejer och förbereda mig mentalt för att börja jobba den 24.e.

Se nu till att fhjälpa mig att få den största, bästa och snyggaste kundkretsen Lund någonsin skådat!

Well.. time to go ska lyssna på lite musik och förbereda mig inför tisdagens koreografjobb!

ia

Kul grej

Här är ett kul "spel" som över dina fingrar och din svenska och förmåga att skriva snabbt på tangentbordet utan att skriva fel. Man blir superglad när man slår sitt rekord kan jag säga! Tjohooo!

http://swedish-speedtest.10-fast-fingers.com/

Tipp tapp, dripp dropp, tipp topp?

Tipp Tapp: Hade en jättemysig jul i Karlskrona efter att ha fått åka med min chef dit från Lund. Annars hade jag nog inte kunnat ta mig dit förrän på juldagen.. Snökaos was the word. Fredrik fastnade på Österlen med familjen på lilljulafton och tvingades sitta inomhus och vänta på att kunna stridsköra genom snödrivor och vallar till Lund på julaftons morgon..
Alla var glada att ha överlevt.

Resan fortsatte tillbaka till Lund på en mindre snöig väg när familjen åkte med ner till Skåneland för att titta på huset och se Nethe göra sin test på isen i Malmö. Det gick ingetvidare sen, men det är en annan historia.

Dripp Dropp: Sedan kom nyår med allt vad det innebär. Vi firade med en riktig pangmiddag tillsammans med PP och Linnea. Tolvslaget firades med äppelskiva och champagne vid Lundagård. man hade faktiskt väldigt bra utsikt över fyrverkerierna även från marken där. Under hela dagen läckte det dock in på andra våningen och när vi kom hem efter fyrverkerikollandet upptäckte vi att det snarare rann från taket än droppade. Minst en hel 10 liters-hink hade fyllts under dagen. Men det fanns inte så mycket vi kunde göra just då mer än att tömma och sätta tillbaka hinken. Och så klart säga till M och L att det läcker in så att de kunde ringa snickare eller plåtslagare och se om de kunde hjälpa oss. De kom några dagar efter och kollade läget och nu är stuprören isfria efter en hel del bankande i fredags..

Tipp Topp: Efter en lite tyst perios och lugn efter stormen i julas kikade jag in på ams.se igen och ringde på en annons. Var bort på stället och träffade och pratades lite med ägarinnan av salongen som nu i helgen bestämde sig för att jag fick hyra av henne ifall jag ville. Sagt och gjort, nu är kontraktet påskrivet och en första lite provperiod på fyra månader ska genomföras på salongen. Tjohooo!



Från och med den 24/1 jobbar jag alltså på Salong Van Düren på Kungsgatan 2B, vid Stortorget bakom domkyrkan i Lund!! Se nu till att hjälpa mig att skapa Lunds bästa, största och snyggaste kundkrets!

Klippning inkl. tvätt och fön - 390:-

Övriga priser finns på hemsidan: www.salongvanduren.se

KOM OCH GÖR DIG VÅRFIN I HÅRET HOS MIG!! :)

ia

RSS 2.0