Ursäkta röran - vi flyttar in!

Idag är det fortsatt uppackning som gäller. Ska även lägga en sista strykning i sovrummet.
Äntligen är vi snart klara där uppe så vi kan börja flytta upp saker från nedervåningen.
För tillfället ser det ut som ett bombnedslag och ändå är de kartonger som kan packas upp redan uppackade.

Idag har jag varit ute på jobbjakt igen.. Det är förfärligt svårt att hitta nån som kan ta sig an mig!
Hiskeligt tråkigt enligt mig, eftersom jag VERKLIGEN vill ha ett jobb!! Det är öken att inte få klippa, färga.. ja till coh med rulla permanent!! Vi får väl se vad det blir av det här.
Just nu är jag i alla fall i akut behov av pengar. Det funkar inte att vara arbetslös och bo i hus..

Ikväll ska vi försöka flytta de sista lådorna från nationen bort till huset.
Sedan är det bara de stora grejerna kvar, som soffa, garderober, lite stolar och sådär.

Nej! Nu är det dags för målning!

ia

Flyttfåglar

Eftersom det går väldigt (läs: J*vligt) trögt med jobb just nu får man ju underhålla sig med annat!
Hela förra veckan har ägnats åt flytt och vi fortsätter denna veckans också.
Från våra 30-40kvm i studentkorridor flyger vi (på små rosa moln) nu mot ett 160kvm hus mitt i city! (WOHO!)
Idag har jag målat sista strykningen med färg i vardagsrummet och ska nu bort till Lunds för att köra en sista stortvätt där borta och städa och packa runt lite i lägenheten. I eftermiddag/kväll ska jag in till butiken och sälja skridskor och lite annat smått och gott. Riktigt roligt faktiskt måste jag säga!

Nu måste jag springa, så jag inte missar tvättiden!!
Kanske hinner knäppa några foton på hus osv sedan så ni kan få se hur det ser ut! :)

ia


Här ska vi bo tillsvidare :)

Nattugglan talar

Sitter i soffan och har precis vikt två IKEA-säckar med all tvätt vi haft med oss till Spanien som nu måste bli nerpackad igen inför Gotlandsresan. Ikväll var vi borta hos X och P som haft företaget vi ska driva (www.gofigureskating.se) mot att vi får hyra vårt nya hus(!!!!) så billigt. De visade oss hur allting fungerar med datorprogram, redovisning osv. och det känns superbra. Nu känns det som att vi skulle kunna börja så smått. Det är dock semesterstängt fram till den 12:e.

Nethe har stukat foten på Tyringelägret och behöver åka hem.. Därför får mamma åka ner och hämta henne - guldläge för oss som slipper betala tågbiljett till Karlskrona. Så mamma och Nethe kommer hit imorgon kväll och käkar tillsammans med mig och Fredrik efter att han har slutat jobbet. Sen åker vi upp till Karlskrona och är där hela helgen fram till måndag när det bär av till Gotland.

Nu ska jag strax gå och lägga mig i sängen bredvid min sovande prins och drömma ikapp med honom, men först tandborstning!

ia

Jobbsök och sommar(lov?)

Skolan avslutades med brunch, tal, diplom, omdömes och betygsutdelning, några tårar här och där, kramkalas och åtminstone innuti mig en gnagande känsla av arbetslöshet. Många skulle börja jobba direkt, måndagen efter, men jag hade inte hittat någonting och har fortfarande inte gjort det!

Dagen efter skolavslutningen åkte jag och Fredrik till Spanien och rensade våra hjärnor lite. Det var en gullig liten stad som hette Calella och låg strax under Costa Brava. En sol och badsemester med några utflykter hit och dit, bland annat till Barcelona och medeltidsstaden Tossa de Mar. Underbara dagar med massor av värme sol och shopping. Maten kunde varit bättre, men man får ta seden dit man kommer! Ska du åka dit någon gång och vill äta skaldjurspaella ska du i alla fall gå till en restaurang som heter Bon Lloc. Gå längs järnvägen, på stadssidan, mot stationen och leta efter små färgglada fönster precis vid vägen på din vänstra sida så hittar du rätt.
Bilder därifrån kommer jag lägga ins å fort Fredrik har hunnit lägga över dem till datorn!

Calella

I alla fall så kände vi båda efter veckan att det var rätt skönt att komma hem ändå eftersom det är så mycket som händer just nu. Vi ska ju flytta(!) och så jobbar Fredrik för fullt på företaget i Malmö. Jag letar jobb som en tok. Senast idag var jag på intervju och får svar senast på torsdag om jag får plats på någon av salongerna han ägde som jag pratade med. (Inga namn nämnda, så blir det heller inga fel). I måndags var jag på ett annat ställe och provjobbade, men det kändes inte alls bra och jag fick tacka nej, men blev erbjuden att höra av mig ifall min situation ändrade sig och jag ångrar mig. Lite frustrerad är jag allt! Jag nser mig själv inte vara helt kass, utan skulle mycket väl kunna bli en tillgång på ett företag, bara någon ville ta sig an mig!!

Nu är veckan snart slut och vi ska inleda vår andra semestervecka genom att åka upp till Karlskrona. På måndag åker vi till Gotland för att fira mammas 50-årsdag!! Ska bli jättemysigt verkligen och vi är så tacksamma att vi får följa med! Vi får hålla tummarna bara att vädret blir bra så vi kan sitta ute och grilla och sånt!

Ska faktiskt bli rätt skönt att komma hem till Karlskrona ett par dagar. Och ska verkligen bli skönt att kunna unna sig en vecka till med semester! (Jag har i och för sig inte mycket annat för mig just nu ändå.. mer än att vara arbetslös och jobbsökande).

Nu ska jag drömma lite om vår flytt och kolla på blocket!
Snart kommer Fredrik hem, då ska vi äta :)

ia

RSS 2.0