Karlskrona

Så var man hemma hos mamma och pappa och myser i år igen.
Sova hur länge man vill, få maten färdig på bordet och träffa alla gamla vänner man har flyttat ifrån.
Riktigt skönt faktiskt.
Julstämningen börjar arta sig tycker jag allt. Det tråkiga är bara att jag och Fredrik firar isär..

När jag är hemma får jag alltid värsta konståkningssuget och letar musik som skulle passa att göra program av.
Jag saknar lite att få göra sånt. Därför brukar jag lägga loven på sånt. Men denna gången är det inte så mycket träning att ta, eftersom det är så mycket röda dagar..

I alla fall så tänkte jag väl mest hälsa er alla en god jul eftersom jag förhoppningsvis inte kommer sitta vid datorn särskilt mycket fram till julafton.

Ha det gött och ät inte för mycket!
ia


Nils Karlsson

Idag hade vi prov i skolan.. var lättare än jag trodde, men det kan också ha gått hur som helst. Håll tummarna!
I eftermiddag har dag dammsugit och dammtorkat. Efter det följde vi med Christian till Mio i Malmö där han skulle köpa stolar. Till min glada förvåning låg det en panduro-outlet precis bredvid!! Så jag gick dit istället och hade kul.. och ikväll har vi ätit god middag tillsammans alla tre. Nu är det Desperate Housewives!
Här kommer bilden jag lovade från helgen (speciellt till min lilla mamma) och en bild på Fredrik när han är speciellt snygg.. ;)




Bild från fredagens tjänstemannafest med Astrid Lindgren-tema
Nils Karlsson pyssling; skitig och allt! :)



Fredrik som Stig-Helmer i hälsoresan! (Mkt snygga gurkor.. haha)


Pysslig vecka och pysslinghelg

Förra veckan i stora drag:

Måndag:
Teori i skolan. Förmiddagen pratade vi om fredagens kunder och lite annat smått och gott som behövdes pratas om. På eftermiddagen övade vi på att föna vågor. Jag är bättre på det nu - men det är fortfarande INTE kul.

Tisdag: Kundmottagning på salongen. Jag slingade en kund och klippte en, båda tjejer. Blev riktigt bra faktiskt. Lite irriterad dock på att jag klippte lite knas på båda två. Jag vet att man inte ska skylla ifrån sig, men om sanningen ska fram så hade jag poblem med ögat förra veckan - förmodligen avr det på G med en ögoninflammation, men den botades med droppar så den aldrig hann blomma ut. Först slingade och klippte jag en tjej från nationen, och tjejen som jag klippte sen hade jättejättetorrt hår så vi satte henne i inpackning i värme och hennes hår bara skrek tack! :)

Onsdag: Prat om tisdagens kunder och föna vågor..

Torsdag: Kundmottagning. Jag var assistent men fick ta Fridas kund på eftermiddagen eftersom hon hade haft en jobbig permanent på morgonen som tog lång tid. Då fick jag klippa en trevlig tjej som bara ville klippa topparna.. (suck). Det blev bra i alla fall och hon kommer fömodligen komma och färga sitt hår sen.

Fredag: "Lusprov", alltså ett prov om löss. Det var ganska lätt och det gick bra. Glömde skriva att man skulle frysa sina grejer bara.. så missade nåt poäng där. Dumt, men skit samma!
Sedan hade vi prov på att föna vågor. Ingen bra dag för mig. Det var några till som inte hade sin bästa dag den dagen.. så vi ska göra det nån gång nu i denna veckan istället.
På eftermiddagen fick vi göra vid varandra. Alla gjorde saker på varandra utom jag som blev utan. Det var lite trist..
Men sen fick jag skölja ur en färg på Emma i alla fall. Apelsinmousse såg det ut som i vasken och hon fick en fin röd färg. (Tror det var en 7,44). Sen städade vi allihop och slutade en halvtimme tidigt eftersom vi var så snabba.
Då skyndade jag mig hem för att avsluta veckans projekt, vilket var att sticka en toppluva till kvällens tjänstemannafest. Astrid Lindgren var temat och jag tänkte klä ut mig till Nils Karlsson pyssling.
(Bilder på det kommer så snart Annabel har lagt in dem på datorn och skickat till mig.)
Kvällen var jättekul och alla hade roliga och uttänkta kostymer.. i alla fall de flesta.


Här är en bild från förra tjänstemannafesten med tema Sällskapsresan.
Jag var Ole när han och Stig-Helmer är på en sopbåt utklädda till Stålmannen och en rosa kanin.


Lördag: Gjorde inte så många knop innan klockan ett. Då städade jag hela lägenheten och cyklade sedan till Christan för att klippa honom. Halvvägs in i klippningen kom Fredrik som hade slutat jobbet precis och när vi var klara fikade vi med glögg och pepparkakor. Sedan mötte vi upp Emma som skulle med och jobba på sittningen på kvällen.
Så i stort sett gick vi hem och lämpade av väskor och dyl. och begav oss ner i "katakomberna" som Emma kallade det. Vi lagade nån laxtoast, oxfilé med potatis och rotfrukter och rödvinssås och till dessert pannacotta med kaffesmak. Gottekotte! Sen var det sexa + efterfest natten lång. Tråkigt med ett lite abrupt slut bara.. Inga fler sånna tack!

Söndag: Pluggade mest inför tisdagens prov. Somnade i soffan vid typ sju, vaknade igen vid halv nio. Fredrik kom hem vid nio och hade köpt med sig lite mat som var gudagott - för jag var vrålhungrig! Sen mös vi med glögg och kollade på tv. Inte många steg utanför soffan med andra ord..

Idag, måndag:
Kundmottagning. Jag inledde morgonen med en klippning. Det var en 16-årig kille som kom in och sa att han ville ha nåt kort och lätt som han inte behövde använda produkter till - och att jag fick välja hur det skulle se ut. (ojojoj tänkte jag.. hur ska jag välja nåt).. Cicci valde tack och lov. Det blev riktigt bra. En cool och ungdomlig frisyr med lite längre lugg och graderat på sidor och i nacke. Tjockt rött hår hade han och det ble faktiskt riktigt bra, även om han hade några svåra ställen med virvlar och så.
På eftermiddagen hade jag en tjej som ville slinga håret ljust och klippa. Efter en blekning som gick sådär fick vi nyansera och jag var skiträdd att det skulle bli bajs av alltihop! Men efter lite hjälp av Emma och Emelie och ord om Lindsay Lohan, verkade hon nöjd ändå. Vi hann inte klippa eftersom det blev en sån jobbig färgning.. Så Frida får henne på onsdag istället. Nu ska jag fortsätta plugga till provet vi ska ha imorgon.. (åh, jag vill inte...).
Pausar nog sen och ser på Ullared i alla fall ;)

ia

 


RSS 2.0