Erase and rewind

Glöm allt jag sa om fogfärgen..
Idag arbetar vi med varmvatten och skurborste med att ta bort den igen. Det släpper nämligen när man spolar vatten på det... J*vla skitprodukt rent ut sagt! Så många timmars ogjort arbete med målning och nu också borttagning.
Just nu sitter jag och tjurar och tittar på EM. Jag tjurar alltså förstås inte över att det är konståknings-EM, utan för färgen. Sucki sucki.. Summan av kardemumman.. köp INTE fogfärg om ni har tänkt använda det i kök eler badrum!

NU ska Pluschenko åka dock! Därför kan jag inte skriva mer nu...
Hej hopp!

ia

Renoveringen fortsätter

Igår målades det friskt inne i sovrummet. Grå väggar blev vita och sjaskiga lister blev fräscha och snygga.
Alla kläder har fått ny plats i nya garderobsinredningen, som dock just nu står i ett extremt belamrat vardagsrum.
Väv limmades upp i garderobsutrymmet. Det var första gången för både Fredrik och mig, men vi klarade det galant!
Vi gjorde säkert annat också, men just nu är det så mycket så jag kommer inte på och då var dte nog inget kula tt skriva om ändå!

Idag har Fredrik målat väven vi satte upp. Färgen tog i stort sett slut, vilket var dumt eftersom vi behövde stryka en andra strykning i taket också. Åkte ut till Nova för att införskaffa ny, men just den vi skulle ha fanns så klart inte där. Dock fick vi tag på annat i behövde, bland annat en skitbra sprayfärg som Fredrik har målat våra eldosor med så de fick nytt och mindre gulnat liv. Förutom att det var kallt så man frös rumpan av sig, var det skönt att bara komma ut lite från lägenheten, så det gjorde inte så mycket att färgen inte fanns just då. Men färgen behövdes ju, så Fredrik fick åka till Svågertorp sen för att köpa den.

Under tiden fortsatte jag med fogmålningen. Fogfärgen är bra. De rosa fogarna blir vita. Dock tar det verkligen tid och de måste strykas två eller tre gånger.. Sen ska det torkas av efter att det har torkat för att få bort överskott som hamnat på kaklet. Det tar lika lång tid som att måla... Pust stånk och stön!
För er som tänker att "åh, fogfärg, det verkar bra" så ja, det är det. Den finns på biltema i vitt och grått. Den kommer i en behållare som man kan måla direkt med, men jag föredrog att trycka ut färgen och sen måla med pensel för att få jämnt resultat. Det tar som sagt tid och så kan man inte duscha förrän det är helt torrt om man har använt den i duschutrymmet. Så det krävs att det finns något annat ställe att tvätta sig på.

Så här ser fogfärgen ut, före/efter-bilder kommer inom kort!


Nu har jag tagit kväll i varje fall. Slötittar lite på Mästerkocken och planerar för de kommande dagarnas tv-tider när de visar konståknings- EM! Wehey!
Fredrik är nere hos Henke. De skulle kanske ner och spela pingis i källaren. Vi har både rack och bollar, så vi spelade faktiskt häromdagen vi också. Otroligt vad dålig man är! Men det gick rätt så snabbt att hitta tillbaka till mellanstadiets glans. När man stod nere i källaren på Hästöskolan och spelade rundpingis med böcker istället för rack eftersom de var antingen trasiga, värdelösa eller obefintliga. Jag minns speciellt att en bok med brun sida som handlade om spindlar var den bästa boken att spela med.. Helt sjukt att jag kommer ihåg sånt onödigt och aldrig det jag måste komma ihåg...

Håhå jaja.

ia

Måndag = Renoveringsstart

Måndag och första riktiga dagen på renoveringen av sovrummet!
Vi sover numera i vardagsrummet, eftersom vi flyttat ut alla möbler från sovrummet, inklusive sängen.
Igår spacklade vi och idag fortsatte vårt arbete mot ett fräschare sovrum med bättre garderobsförvaring!
Jag fick även bidra med fogmålning i badrummet, som vi också pimpar lite, men inte helrenoverar och så har jag monterat garderobsinredning, flyttat kläder och tvättat.
Fredrik har slipat och slipat och slipat i över fem timmar. Sedan målades det lister och första strykningen av väggarna.
Ljust och fräscht, som man säger! ;)
Efter att han hade slipat såg han ut som en gråhårig farbror rent ut sagt. Och stackarn fick gå ner och duscha i bastun eftersom fogfärgen måste torka.. Några foton är tagna så man kan se utvecklingen, men jag hittar inte sladden för att kunna lägga över dem från kameran till datorn.. Så ni får allt vänta!

Imorgon fortsätter äventyret. Mest målning imorgon tror jag, men det finns plats för en hel del annat också!
Nu blir det en kopp te och pyjamas på!

ia

Löften schmöften..

Åh, mitt nyårslöfte borde vara att vara en mer aktiv bloggare.
Samtidigt inte alls. För egentligen har jag ingenting speciellt roande att dela med mig av.
Dagarna går en efter en och jag vet inte riktigt vad jag skulle kunna delge.
Jag har redan så många inre löften som jag måste uppnå i detta nu, så att jag inte ens tänker avlägga ett endaste nytt. Löften schmöften.. man blir ju bara besviken när man bryter dem.

Men istället för att tjura över grå vardag, skitlöften och icke skrivande, tänker jag berätta om några trevliga saker jag varit med om den senaste tiden. Det första: Jag och Fredrik handlade en löpare på rea på Åhléns eftersom vi skulle nyårsduka. När jag hade betalat säger tjejen i kassan "Vill du ha några dofter med dig också?". Jag tackar självklart ja och så säger hon "Jag skickar med några färger också" och så ligger det plötsligt lite extra grejer i påsen.
När jag kommer hem och öppnar det jag fått ser jag en jättefin palett av ögonskuggor, i perfekt nyans till moi!
Yay! Ny fabrit som ploppade direkt ner i sminkväskan.

 

Sedan förra helgen. En extra dag ledigt och detta inleddes på torsdagen med en middag där Stoffe, Anna & Ian kom på besök. Vi ville tacka för att vi fick låna deras bil när vi flyttade och visa dem hur det blev efter flytteriet. Jättemysigt och trevligt! Så fick alla träffa varandra till sist.

Idag var det premiär för ny säsong av Sveriges mästerkock. Vi satt bänkade och väntade på att vår käre vän Per skulle dyka upp i rutan, men tji fick vi.. De sparar honom ett avsnitt till innan han får visa vad han kan. Vi bänkar oss igen imorgon framför tvn klockan åtta!


ia

 


RSS 2.0