Sunny Saturday

Idag skiner solen och alla är glada! Eller det vet jag inte förstås, men jag är i alla fall glad.
Jag bestämde mig i morse för att inte gå och sitta av tiden på salongen, utan dricka kaffe och mysa runt lite hemma medan F tentapluggar. Dock så ringde en annan F och behövde bli klippt, så jag ska bort en sväng nu snart ändå och fixa det. I övrigt står omplantering av blommor bland annat på dagens schema. Typiskt bra lördagsgöra!
Och ikväll ska jag ha en ensamkväll, vilket inte händer så ofta, eftersom F ska iväg på, ja vad ska vi kalla det, avslutningssittning(?) med klassen uppe på skolan. Jag tänkte kolla på någon såndär riktigt tjejig film som jag aldrig får kolla på när F är med och gosa in mig i en filt i soffan. Erkänn skönt?!

Nu är det inte många dagar kvar på salongen alltså! Jätteskönt att komma där från, men samtidigt lite tråkigt att inte kunna hjälpa kunderna med håret ordentligt. Men jag letar vidare efter nåt nytt ställe att vara. Jag tar det vääääligt lugnt dock. Denna gången ska det verkligen kännas rätt och bra och som att det är stället jag vill jobba på i flera flera år! Så länge får man bli klippt hemma hos sig själv eller hemma hos mig. Det är bara att ringa!
Men det går fortfarande att boka tid på måndag och tisdag i nästa vecka, vilket är mina sista två dagar på salongen!
Passa på vettja och bli lite sommarfin!

Fabulöst!

Jag tror att jag kan ha hittat en must have klänning! Den kommer från BikBok och ser helt lovely ut enligt mig.
Får åka dit nån dag och prova den och se om den sitter lika lovely på mig dock.. Gör den det så är den min för endast 249kr! Inte illa alls! Jag hoppas lite på att den kan trolla fram lite kurvor till min tämligen raka pinnkropp..

 

Dendu med lite solbränna till... mumma!





Städa städa varje.. tisdag?

Idag är det storstädning på schemat. Jag planerar att förvandla denna döda salongsdagen till något produktivt ganska snart. Jag ska springa till ICA och handla och sen är det hem och dona som gäller!
Imorgon är det nämligen en lite speciell dag eftersom vi ska på F's examensceremoni och fira att han är klar med fyra års civilekonomsutbildning. Hans föräldrar kommer ner till ceremonin och sedan ska hela familjen S plus jag ut och äta på klostergatans vin och delikatess! Ska bli så awesome! Det är litegrann att fixidona med innan bara, med städning coh hemlighter. Därför är jag lite ivrig på att komma hem och börja!
(Jag måste för övrigt bara få beklaga mig lite över att salongsinnehavaren här är girigare än Krösus Sork. Tur för henne att hon ser ut som en sork också, annars hade jag varit ännu mer förbannad... En vecka kvar ia.. en vecka kvar....)
Jag har också påbörjat lite roliga planer, som jag än så länge inte tänker prata mer om, ni får vänta lite till! Det handlar i alla fall om sommaren och kanske även om framtiden i varje fall. Men inget är klart än, så tills dess avslöjar jag inget!
Nu ska jag sätta mig lite och sucka över ödsligheten här och göra en inköpslista och lite sånt kul..


Wikipedia om Krösus Sork:

Krösus är en hänsynslös kapitalist och skurk som inte drar sig för att stjäla ens från små barn. Medan andra skurkar i serien kan ha vissa goda sidor ibland saknar Krösus helt dessa. Hans fixaresorkar stjäl, och Krösus betalar indirekt dem. Eftersom han aldrig blir sedd med tjuvgodset har man aldrig lyckats få fast honom. Han gör entré i Bamse nr 10/-73, då under titeln Bankdirektör Sork i äventyret "Bamse och Ek-striden". Det finns dock en mycket liknande person vid namn Sork-Sam i veckotidningsversionen av Bamse (där serien publicerades innan den fick sin egen tidning 1973).

Namnet Krösus syftar på den lydiske kungen Krösus, och var det smeknamn han fick av sina klasskamrater som barn för att han aldrig hade några pengar.

Krösus hade som barn svårt i skolan, svårt att få vänner, och växte upp med att hans rika pappa Sork enbart stöttade brodern Slösus, t.ex. med ekonomiska belöningar för höga betyg. Vad Krösus mamma gjorde för honom, vet man inte. Det enda man känner till om henne är att hon fick ta hand om hushållet (tvätta, laga mat, städa, etc.) och hämta tofflor åt sin man. [källa behövs] Sin första lyckade "affär" gör han genom att stjäla en vinstlott från sin bror Slösus Sork och istället ge brodern en förfalskad lottsedel. Brodern blir dömd för förfalskning och får sitta i fängelse. Under tiden grundlägger Krösus sin förmögenhet med hjälp av pengarna från lotterivinsten. Rune Andreasson vill med berättelsen skapa frågeställningen huruvida skulden bara är Krösus egen. [...]


Hard work work..?

Idag har jag ingen bokad(!) och det verkar rätt dött i övrigt också. Kom igen och kom och klipp er eller fixa färgen nu!
På tisdag i nästa vecka jobbar jag min sista dag på (just denna) salongen, så passa på nu och bli snygga i håret innan sommaren! Ring mig, messa eller bara kom in för att boka en tid hos mig; Jag vet allt att du har kluvna toppar som behöver klippas av!

Monday Monday

Idag är jag helt sjukligt trött. Dock har jag haft en relativt rolig dag. Jag inledde arbetsdagen med en klippning där vi trollade fram en mjuk inramning av ansiktet. På eftermiddagen gjorde jag ljusa slingor i ett färgat hår (ungefär en 7,43:a). Jag la folieslingor i 9% blekning och nyanserade sedan hela håret med en 9,13 för att dämpa det orangea och ge slingorna en lite kallare nyans. Det blev superfint och hon blev riktigt sommarfräsch! Det roliga med just den kunden var inte bara att hon var otroligt rolig och pratig så att det kändes som att vi var kompisar sedan länge. Det var även så att en kund jag hade när jag gick i skolan som just nu är utomlands och pluggar hade tipsat henne om att gå till mig. Åh, så glad jag blev!

För er som undrar har jag nu vant mig lite mer vid det korta håret. Jag kan dock inte bestämma mig om det får mig att se gammal ut eller om jag ser ut som när jag var 17.. Men tack vare pärlan kan jag nu göra det bästa av situationen. Jag fick till och med en komplimang (tro det eller ej) idag av en kund!

Minns ni att jag berättade att jag hade fått hem mina glasögon? Jag skulle ju lägga upp en bild på det hela för längesen, men jag är otroligt dålig på att lägga in bilder på datorn. Men nu så! Här har ni en bild, kanske av den lite mindre smickrande sorten, but still! (Den är tagen innan hårolyckan inträffade..)


Sådärja

Då var håret fixat, ja, nej fixat är inte riktigt rätt ord, men räddat så långt det går. Det är kort kan jag meddela alla om. Inte alls vad jag hade väntat mig när jag för två dagar sen hade 15 cm längre än jag har nu på ett ungefär.. Jag kommer må dåligt över håret ett tag, men det är inget att göra. Nacken gick inte att ordna riktigt snyggt, men det får vara så tills det har vuxit lite mer. Tack min ädla riddare i nöden för att du kunde ställa upp i morse! Det var en extra bonus att komma dit och se hennes roliga barn och fyra små två veckor unga kattungar!! Hur söta som helst! 
F och jag har precis kommit hem från ICA och ska fixa lite smarrigt käk. Ikväll kommer Per över och äter fondue med oss, ska bli himlans trevligt! Men nu ska vi sitta en stund på trappan och inmundiga varsitt glas bubbel. F ska nog även sörpla i sig ett ostron han köpte.. Jag hoppar över. Enligt min åsikt smakar ostron mest som en kallsup..
Tycker ni om ostron?

Beslut

Så var det avgjort. Riddaren i nöden hjälper mig imorgon bitti! Så länge får jag göra en provisorisk uppsättning för att inbilla mig att det ser bättre ut så jag står ut tills dess. En pärla är vad hon är!
Nu ska jag äta frukost/lunch/nåt, eftersom jag inte har haft ro att göra det tidigare. Jag har sovit otroligt dåligt i natt. Jag kan inte komma ihåg om jag har drömt något speciellt eller så. Men jag har vaknat mycket och varit allmänt orolig. Kanske beror det på det där himla håret jag nu har.. eller så kanske det har varit massa liv ute på gatan, vad vet jag..?
Well well, då är det väl äta, färdigställande av städning och sen jobb som gäller antar jag.

Complicated

Riddaren är anställd, vilket verkligen är lyllo henne! Men det gör att det blir komplikationer eftersom jag inte har så mycket pengar för tillfället som jag kan lägga på att bli omklippt och en anställd kan inte klippa på krita. Så nu får vi se hur detta drama fortlöper.. Jag känner mig rätt så dum för tillfället, men övervägande ful i håret tyvärr.

Riddare i nöden

Förhoppningsvis har jag hittat min räddning och riddare i nöden vad gäller håret! Just nu sitter jag och väntar på att räddaren ska höra av sig och säga när jag kan komma. Det är väldigt spänt av någon anledning och jag tycker att fem minuter känns mer som fem timmar. Jag vill ju bara få det fixat så jag kan gå ut som en normal "o-tussig" människa! Eftersom jag inte vistas ute under tiden använder jag inomhustiden till att städa, vilket ju i och för sig är superbra!
Så ja.. Jag fortsätter väl att vänta på att telefonen ska plinga och fortsätter städa så länge helt enkelt!

Förstörd..

Så har jag fin färg i håret igen äntligen. Dock så klipptes även mitt hår idag. INTE som jag ville. 
Jag har sparat hår lääänge och var nästan helt nöjd förutom att det var lite slitet. Och nu har jag supersupersuperkort nacke exempelvis och jag ser inte klok ut. Helt sönderhackad. 
Varför varför varför lät jag någon röra det..? Nu är jag arg. Och lite ledsen. F*n!

Hårig frisör?

Jag fick en fråga för ett tag sen om det stämmer att frisörer ibland får hårstrån som "ploppar" ut lite här och var ur huden, som då inte är deras egna. Och ja! Inte för att jag faktiskt har märkt det innan, men idag hände det! Tidigare har jag bara blivit "stucken" av hårstråna. Ungefär som när man får en tagg eller speta eller liknande i sig, så får man liksom pilla ut det. Men idag märkte jag att det kliade på armen och det hjälpte inte att klia en gång, så jag tittade närmre och där! Där satt det ett mörkt litet hårstrå!! Såg ut lite som en typ kaktustagg tagg faktiskt. Och när jag sedan drog ut det var det två gånger så långt som detn biten som stack ut från början! BLÄ!!
Nu måste jag gå och duscha efter denna traumatiska upplevelse! Rysfaktor 10 av 10!!

Snurrsnurr

Idag är både F och jag hemma. Han för att han förmodligen har dragit på sig en riktigt dålig maginfluensa och mest bor inne vid toaletten. Jag för att jag är lite yr i huvudet sedan igår när jag fick ett skåp nedramlande in i det.

Jag var nämligen med om en spännande sak igår när jag var på jobbet. Jag hade precis städat och donat med min plats så det blev rent och snyggt. Så va jag varm och törstig så jag tänkte att jag skulle ta ett glas vatten i köket. Jag öppnar skåpet och "KRASHELIBANGPANGPANG" sa det och skåpet ramlade rakt ner/ut på mig, träffade först min skalle innan jag fångade det i mina armar.

Idag har jag ont i huvudet och i armen, men jag är glad att jag har så pass snabba reflexer som jag har annars hade jag säkert haft både hjärnskakning och diverse glasbitar i mig idag istället.. minst! Lite läskigt var det allt och M och hennes kund blev helt förskräckta bara över ljudet när allt porslin rasade ner i golvet. En berättelse till att lägga till i mitt lilla minne. Hoppas bara att yrseln går över snart.

Glasses!

Wiho! Igår fick jag hem mina glasögon igen efter en sväng hos bytaglasen.se. De känns bra, men det känns nästan som att de är för skarpa. Jag frågade dem om det avr normalt att det kändes så och det var det. Tydligen var det till och med väldigt vanligt att närsynta kände så när de fick nya glas och det lär ju bara vara ännu värre i och med att jag enbart har haft linser under typ fem års tid och nästan aldrig ens anvnänt mina glasögon. Det märktes eftersom när jag väl behövde ha dm så var de inte tillräckligt starka.. ingen större mening att ha dem alltså. Därav nya snygga bågs med nya starkare glas! Ska se om jag kan pilla in en bild sen, just nu har jag ingen kamera i närheten och så har jag dessutom linserna på mig...

I övrigt har jag uppmärksammat att jag är väldigt dålig på att skriva i min blogg. Det får jag minsann ändra på tycker jag! Men innan jag påbörjar det arbetet måste jag dock ta och fixa lite lunch!

RSS 2.0